1972

Altena Kruiser (2)

Een geweldige Altena Kruiser van 10,0 meter lang en 3,10 meter breed, diepgang 0,80 meter.
Hij is vorig jaar gekocht maar eigenaar blijk toch geen tijd te hebben om te varen, wel om hem te onderhouden.
Hij is 3 jaar geleden voorzien van een nieuwe hekschroef en de boegschroef is toen gelijk helemaal gereviseerd en voorzien van nieuwe accu en moderne bedieningspanelen.

De motor is de onverslijtbare Mercedes OM352, deze 6 cilinder 125 PK diesel voorzien van een gesloten koel systeem met Paragon keerkoppeling is erg zuinig, gemiddeld verbruikt 3,5 a 4 liter per uur.                                                                                                                      Mede door de boeg- en hekschroef is dit een zeer fijne boot om mee te varen en zeer goed mee te manoeuvreren vanuit de binnen en buiten stuurstand.

Verder is de boot voorzien van zonnepanelen waardoor deze boot helemaal onafhankelijk is van stroom. Er zitten 2 stuks van 310WP dus totaal 620WP zonnepanelen op met een 50A Victron solar mppt lader.                                                                                                 Deze zijn aangesloten op 2 stuks van 180Ah huishoud accu’s met een echte sinus omvormer van 1500 Watt. Hiermee kun je prima gebruik maken van Senseo of Nespresso. Eigenaar bakten zelfs brood met een broodbakmachine.                                                                                 Er zit een elektrische oven bij om lekker broodjes, pizza oid af te bakken. De compressor koelkast is van Indel B en is ook 2 jaar geleden nieuw geplaatst en werkt perfect op de huishoud accu’s en koelt veel beter dan de koelkasten op gas.                                                                 Alle elektra bekabeling is opnieuw aangesloten en voorzien van moderne zekeringen. Alle verlichtingsarmaturen zijn vervangen en voorzien van ledlampen. Ook zit er een 15A mppt solar acculader speciaal voor het onderhoud laden van de accu                                                        voor de motor en de boeg en hekschroef accu.

Verder zit er een uniek computer video en audio systeem in de boot. Gewoon via bluetooth verbinden met een telefoon en je kunt gewoon Netflix, videoland, ziggo tv kijken, muziek luisteren, films afspelen, internetten, etc, te veel om op te noemen.

Achterin de boot zijn 2 hele ruime slaapplaatsen maar hier kunnen ook makkelijk 3 personen in terecht. Voorin kan de eethoek omgebouwd worden voor 2 slaapplaatsen en ook zou er nog 1 iemand in de punt kunnen slapen maar wij gebruikten dat altijd als opslag.

 • Mooie Biminitop bij de buiten stuurstand
 • Webasto diesel hetelucht kachel
 • Vetus Gasdetector
 • 2 stuks koolmonoxide melders.
 • RVS ankers, hekwerk en vlaggenstokken.
 • Marifoon Sailor 2048 aanwezig
 • In 2022 voorzien van nieuwe neerklapbare ruiten/windscherm bij buiten stuurstand.
 • In 2021 zijn alle fender’s inclusief touw vernieuwd en ook rondom alle touwen om aan te meren. Voor en achter ook de ankertouwen vernieuwd.
 • Alle ramen met aluminium profielen zijn van Hora.
 • Ook de dieseltank zit nog bijna vol met +/- 200 a 250 liter.
 • Watertank +/- 250 liter.


Ligt in een rustige haven in de buurt van Culemborg.
Inclusief ligplaats (al betaald) tot eind 2024.

Kortom, een geweldige boot om direct zorgeloos mee op vakantie te gaan zonder de noodzaak om in een haven te gaan liggen voor de stroom.

Voor meer informatie: Franklin Zielinski - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

€29.995,-

Details

 • Bouwjaar: 1972
 • Afmetingen: 10 x 3,10 x 0,80
 • Motor: Mercedes OM352, deze 6 cilinder 125 PK diesel voorzien van een gesloten koel systeem
 • Materiaal: Staal

Ligplaats

Vianen

Dolphin Yachtbrokers

Franklin Zielinski

Dolphin Yachtbrokers wordt gerund door Franklin Zielinski, een zeer ervaren / enthousiaste en gedreven ondernemer.

Dolphin yachtbrokers

Dolphin Yachtbrokers

KvK: 85073229